Arama
Arama Sonuçları
DİKKAT!.. Acillere gitmeyin, çocuklarınızı da götürmeyin
Virüs kaynaklı hastalıklar arttı, vatandaş soluğu acil serviste aldı. Uzmanlardan ise uyarılar peş peşe geldi. Dikkat! Zorunlu olmadıkça acil kliniklere gidilmemeli özellikle de çocuklar buralara götürülmemeli...
Okullar açıldı, hastalıklar başladı
Nezle, grip, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, bronşit ve zatürre… Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla artışa geçmesi beklenen hastalıklardan korunmanın yolu hijyene dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmekten geçiyor.
Sahte ürünler okul alışverişinde tehlike saçıyor!
Kokulu silgiler, rengârenk kalemler ve birbirinden ilginç kırtasiye ürünleri… Okul stresini eğlenceye dönüştüren kırtasiye ürünlerinin sahteleri, çocukların sağlığını bozabilecek tehlikeler içeriyor. Peki kırtasiye ürünü alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Veliler satın aldıkları ürünün güvenli olup olmadığını hangi yollarla tespit edebiliyor? Sahte ürünler çocuklarda hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? İşte detaylar
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Eris varyantı Türkiye’de var mı? güncel durum açıklandı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış gözlenmediğini, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi.
ERİS VİRÜSÜ nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?
Covid-19'un yeni varyantı Eris virüsü dünyanın gündeminde. İngiltere'de rastlanan bu varyantla ilgili olarak uzmanlar açıklamalarında; Sars-Cov-2'nin Omicron varyantından türediğini bildiriyor. Gelen haberlerle beraber "Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var?" soruları yanıt aramaya başladı. Öte yandan Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), ülkedeki COVID vakalarının sayısının arttığını duyurdu. Peki, Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var? İşte detaylar.
Kızamık belirtileri neler, nasıl bulaşır?
Kızamık, bir virüs olan measles virus tarafından neden olan bulaşıcı bir hastalıktır. Bulaşıcı bir hastalık olan kızamık öksürük, hapşırma veya enfekte bir kişiyle doğrudan temas sonucunda havada asılı kalan damlacıkların solunmasıyla bulaşır. Kızamık belirtileri genellikle ateş, öksürük, burun akıntısı, kızarıklık, gözlerde sulanma ve ışığa duyarlılık, halsizlik, boğaz ağrısı ve kırmızı döküntü oluyor
Üniversitede ‘narkotik’ eğitimi
Uyuşturucu maddelerin insan sağlığı üzendeki etkisine dikkat çekmek ve üniversite personelini bilgilendirmek amacıyla Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Merkez Kütüphanesi’nde bilgilendirme eğitimi düzenlendi.
Uzmanı uyardı: “Kapı ve pencereler kapalı tutun”
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Emel Peru, mevsimsel alerjik rinit nedeniyle polenlerin uçuştuğu mevsimlerde kapı ve pencerelerin kapalı tutulması gerektiğini belirtti
Ankara Çocuk Doktoru Önemi ve Görevleri
Ankara Çocuk doktoru, tıbbi terminolojide pediatrist olarak bilinen, çocukların doğumundan 18 yaşına kadar olan süreçte tüm sağlık sorunları ve hastalıklarıyla ilgili çalışan uzman bir hekimdir.
Soğuk hava değil, kapalı ortam hasta ediyor
Kastamonu'da kış mevsimine girilmesi ile birlikte grip vakalarında geçen yıla göre yüzde 100'e yakın artış meydana geldi. Grip vakalarında yaşanan artışların soğuk havadan kaynaklanmadığını ifade eden Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Gün, "Genel olarak bu enfeksiyonlar özellikle kış aylarına girerken halk tarafından soğuklardan dolayı olduğu biliniyor. Fakat, tam tersi soğuklardan değil, soğuk dönemlerde daha çok sıcak ortamlara girildiği için bulaşma riskini daha fazla görüyoruz" dedi.
Bilim insanlarından çarpıcı araştırma
Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili dikkat çekici bir araştırmanın sonuçları yayınladı.Corona virüsü salgını yeni varyantlar ile yayılmaya devam ederken İngiltere ve ABD’de görevli bilim insanlarının yaptığı ortak bir araştırmanın çarpıcı sonuçları da kamuoyu ile paylaşıldı.
1 kişi, 19 kişiye bulaştırıyor
Koronavirüste yeni dalgaya giren Türkiye'de vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası yeni varyantla beraber hastalığın bulaşıcılık oranının Omicron'a göre iki kat arttığı uyarısında bulundu. AHESEN Bilim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ersin Akpınar; “Şimdiye kadarki en bulaşıcı Covid varyantı ile karşı karşıyayız. Covid olan bir kişi yaklaşık 19 kişiye hastalığı bulaştırabiliyor” dedi.
En yaygın belirti boğaz ağrısı
Vakaların yeniden yükselişe geçtiği koronavirüsün en yaygın yeni belirtisi şiddetli boğaz ağrısı.
Maşalacı’dan “kurban” uyarıları
Kastamonu Veteriner Hekimler Odası (VHO) Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Kurban fiyatlarında yeni tarife
Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala kurbanlık fiyatları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Kırmızı et fiyatlarının yükselmesiyle birlikte kurbanlık fiyatlarıyla ilgili Kastamonu Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Gök, kurbanlıkların 2022 fiyat tarifelerini açıkladı.
COVID-19 ve grip aşıları aynı dönemde yapılabilir mi?
Mevsimsel dönem itibarıyla grip vakalarında artış öngörülüyor. Peki COVID ile grip aşısı birlikte yapılabilir mi? Kimlere öncelikli olarak grip aşısı tavsiye ediliyor, hamileler grip aşısı olmalı mı?
Grip nasıl bulaşır ? hastalıklara neden olan ilaçlar nelerdir?
grip enfeksiyonları, grip enfeksiyonlarına bağlı hastalık belirtileri. nasıl oluşur, hangi mevsimlerde sık görülür, tedavi amaçlı kullanılan ilaçlar aslında işe yaramayan ilaçları kullanmak çok risklidir.
Burun tıkanıklığına ne sebep olur?
Burun tıkanıklığı, tıkalı veya tıkalı bir burun için başka bir terimdir - zaman zaman hepimizin yaşadığı bir şeydir. Burun tıkanıklığı ciddi bir şeyin belirtisi olmasa da rahatsız edici ve rahatsız edici olabilir.
Burun akıntısına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Burun akıntısı neden olur?
Kış aylarında, soğuk algınlığı yada grip de sık olarak karşılaşılabiliyor. Bununla beraber burun akıntısı da görülebiliyor. Ayrıca alerji, bazı maddeler ve migren gibi rahatsızlıklar da burun akıntısının nedenleri içinde içeriyor. Burun akıntısına iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemler ile evde çözüm üretilebilir. Peki burun akıntısı nasıl geçer? Evde burun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı ve halsizlik iyi mi geçer? Tuzlu su burun akıntısını geçirir mi? Burun akıntısına ve öksürüğe ne iyi gelir? Burun akıntısı ve boğaz ağrısı nasıl geçer? İşte burun akıntısını hemen kesen öneriler...